פרידות, סיומות, התחלות חדשות.
בעיקר איך הכי לאהוב את עצמך
רכבת הרים על מלא
מרגש ומפחיד, הכל ביחד.
איזה קשה זה לשחרר!!!!
לא!?!?
אבל לאחוז בכוח זה עוד יותר קשה.
כמעט כל הכאבים שלנו בחיים זה
בגלל שאנחנו נאחזים בכוח.
נאחזים למה שהיה, למה שהיינו,
למה שאנחנו חולמים להיות,
לאישורים של אנשים,
לזמנים שעברו..
ולא מבינים שהגיע הזמן לשחרר.
כל דבר שאתה נאחז בו חזק, יכאב לך כשהוא ייעלם.
זה התהליך וזו הדרך שאנחנו אמורים להתמסר אליה,
גם אם זה נשמע כמו איבוד שליטה.
אנשים חושבים שאם הם ישלטו בהכל
זה יהפוך אותם לעוצמתיים. הפוך!
כשאתה מנסה לשלוט בהכל, אתה מאבד כח.
הכוח היחיד שלנו זה שליטה עצמית.
הניצחון היחיד שלנו זה אהבה עצמית.
טל טל שותפתי האהובה לפודקסט שיחררה את עצמה לפרויקט הבא שלה ואני שיחררתי אותה באהבה וזה גם המקום להודות על נוכחותה ותרומתה לפודקסט הזה ובחיי בכלל. כבוד גדול עבורי ללוות אותך כמטפלת שלוש שנים בתהליכים המשמעותיים שאת עושה בחייך.
כבוד נוסף זה 63 הפרקים שיישארו לנצח הבייבי המשותף של שתינו.
נשארנו אני והאמת הכואבת, קבלו אותנו בגרסת הסולו.
האמת כואבת | פרק 64 | איך לאהוב את עצמך
https://open.spotify.com/episode/0EcE1zsETyUChG8SpO1EbB…
אמן ותאהבו. ♥️
מדריך רוחניות למתחילים: איך הכי לאהוב את עצמך, פרק # 64
מבוא: למה בכלל צריך לאהוב את עצמנו?
נשמה יפה, אם הגעת לכאן, כנראה שאתה מרגיש שהגיע הזמן להתיידד עם האדם החשוב ביותר בחייך – אתה. אז בואו נצלול לעולם המופלא של אהבה עצמית, בלי לשכוח לחייך בדרך.
אהבה עצמית היא לא סתם עוד מילה באוצר המילים של עידן העידן החדש. היא המפתח לחיים מאושרים, מספקים ומלאי משמעות. כפי שגילי מן וולנר אומרת, "הדרך שבה אתה רואה את עצמך משפיעה על כל היבט בחייך". זה כמו להיות הבמאי של הסרט של חייך – אתה קובע את הטון, את העלילה, ואפילו את הסאונדטרק!
למה דווקא עכשיו?
אולי אתה תוהה למה דווקא עכשיו לעסוק באהבה עצמית. ובכן, כפי שגילי מזכירה לנו, "אתה תמיד נמצא בדיוק איפה שאתה אמור להיות". אז אם הגעת לכאן, כנראה שזה בדיוק הזמן הנכון עבורך להתחיל במסע הזה.
החיים מלאים בשינויים, פרידות והתחלות חדשות. במקום לפחד מהם, אפשר לראות בהם הזדמנויות לצמיחה. זה כמו לשדרג את מערכת ההפעלה של המחשב שלך – לפעמים זה מלחיץ, אבל בסוף אתה מקבל גרסה משופרת של עצמך!
איך מתחילים?
צעד ראשון: להכיר את עצמך מחדש
לפני שאתה מתחיל לאהוב את עצמך, כדאי שתכיר את האדם שאתה הולך לאהוב. זה נשמע מוזר? אולי, אבל תחשוב על זה – כמה פעמים באמת הקדשת זמן להכיר את עצמך?
גילי מציעה לשאול את עצמך: "מי הייתי אם לא הייתי נפגע מעולם?" זו שאלה עמוקה שיכולה לעזור לך לגלות את הגרסה האותנטית של עצמך, זו שלא מוסתרת מאחורי שריון של פחדים וטראומות.
נסה לעשות את התרגיל הבא: שב בשקט למשך 5 דקות (כן, אתה יכול לעשות את זה!) וחשוב על התכונות הטובות שלך. אלה יכולות להיות דברים קטנים כמו "אני טוב בלהכין קפה" או דברים גדולים כמו "אני תמיד שם בשביל החברים שלי". כתוב אותם. זה השלב הראשון בלהכיר את עצמך מחדש.
לשחרר את העבר: איך להפסיק להיות ארכיון של כאבים
עכשיו, אחרי שהתחלת להכיר את עצמך מחדש, הגיע הזמן לעשות קצת סדר בארכיון הרגשי שלך. גילי מזכירה לנו משפט חכם מתורת הזן: "לשחרר זה קשה, אבל לאחוז בכוח זה קשה יותר".
חשוב על זה – כמה אנרגיה אתה משקיע בלהחזיק בכעסים ישנים, בפחדים מיושנים, או בתסריטי "מה היה אם"? זה כמו לסחוב מזוודה מלאה באבנים – אתה באמת צריך את כל זה?
הנה תרגיל קטן שיכול לעזור: קח דף נייר וכתוב עליו את כל הדברים שאתה רוצה לשחרר. אחר כך, קרע את הדף לחתיכות קטנות. זה אולי נשמע פשטני, אבל הפעולה הפיזית של לקרוע את הנייר יכולה לעזור למוח שלך להבין שאתה באמת משחרר את הדברים האלה.
זכור, לשחרר לא אומר לשכוח. זה אומר לתת לעבר להיות העבר, ולא לתת לו לשלוט בהווה שלך.
להיות הבמאי של חייך: איך להפסיק לנסות לשלוט בכל
אחד הפרדוקסים המעניינים של אהבה עצמית הוא שככל שאתה מנסה פחות לשלוט בכל, כך אתה מרגיש יותר בשליטה. גילי מזכירה לנו ש"הכוח האמיתי שלנו טמון בשליטה עצמית, לא בניסיון לשלוט באחרים או בנסיבות חיצוניות".
חשוב על זה – אתה לא יכול לשלוט במזג האוויר, בפקקים בכביש, או בהתנהגות של אנשים אחרים. אבל אתה כן יכול לשלוט בתגובה שלך לכל אלה. זה כמו להיות הבמאי של הסרט של חייך – אתה לא יכול לשלוט במה שקורה על הסט, אבל אתה יכול להחליט איך לצלם את זה.
נסה את זה: בפעם הבאה שמשהו מעצבן אותך, עצור לרגע ושאל את עצמך "איך אהבה הייתה מגיבה?" זה יכול לעזור לך לשנות את התגובה שלך ממקום של כעס למקום של הבנה.
לחבק את כל החלקים: איך להפסיק להילחם בעצמך
אהבה עצמית אמיתית כוללת קבלה של כל החלקים שלך – גם אלה שאתה פחות מחבב. זה כמו לאהוב משפחה – אתה לא חייב לאהוב כל התנהגות של כל בן משפחה, אבל אתה עדיין אוהב אותם.
גילי מדגישה שעלינו ליצור מספיק מרחב פנימי כדי לאפשר לכל החלקים של עצמנו להתקיים, למרות הסתירות. זה יכול להיות מאתגר, אבל זה גם משחרר מאוד.
הנה תרגיל שיכול לעזור: חשוב על תכונה שלך שאתה לא אוהב. עכשיו, נסה למצוא מצב שבו התכונה הזו יכולה להיות מועילה. למשל, אם אתה חושב שאתה "יותר מדי רגיש", חשוב על איך הרגישות הזו עוזרת לך להיות אמפתי כלפי אחרים.
להתמקד בטוב: איך להפוך את המוח שלך למגנט של חיוביות
גילי מדגישה את החשיבות של להתמקד בטוב. זה לא רק עניין של "לחשוב חיובי" – זה ממש לאמן את המוח שלך לחפש ולמצוא את הטוב בכל מצב.
זה כמו לשדרג את מערכת החיפוש של המוח שלך. במקום לחפש אוטומטית את כל מה שלא בסדר, אתה מאמן את עצמך לחפש את מה שכן עובד, את ההזדמנויות, את הדברים להיות אסיר תודה עליהם.
נסה את זה: בכל ערב לפני השינה, כתוב 3 דברים טובים שקרו לך היום. הם יכולים להיות קטנים כמו "הקפה היה טעים במיוחד" או גדולים כמו "קיבלתי קידום בעבודה". עם הזמן, תראה איך המוח שלך מתחיל לחפש את הדברים הטובים האלה במהלך היום.
לפתח כבוד עצמי: איך להפוך לVIP בחיים שלך
כבוד עצמי הוא אחד היסודות החשובים של אהבה עצמית. גילי מזכירה לנו לכבד את עצמנו בכל זמן, סיטואציה ומקום. זה לא תמיד קל, במיוחד כשאנחנו מרגישים שאנחנו טועים או נכשלים.
אבל חשוב לזכור – הערך שלך לא תלוי בהישגים חיצוניים. אתה ראוי לכבוד פשוט בגלל שאתה אתה. זה כמו להיות ה-VIP של החיים שלך – אתה לא צריך להוכיח לאף אחד שאתה ראוי להיכנס למועדון.
נסה את זה: כתוב לעצמך מכתב אהבה. כן, זה נשמע מוזר, אבל זה יכול להיות תרגיל מעצים מאוד. כתוב על כל הדברים שאתה מעריך בעצמך, על ההישגים שלך, על התכונות הטובות שלך. קרא את המכתב הזה כשאתה מרגיש שהכבוד העצמי שלך נמוך.
לבחור בתגובות חיוביות: איך להפוך לאמן של תגובות
אחד הדברים החשובים שגילי מדגישה הוא שיש לנו את הזכות לבחור כיצד להגיב לאירועי החיים. זה לא תמיד קל, במיוחד כשאנחנו מרגישים מותקפים או פגועים. אבל היכולת הזו לבחור את התגובה שלנו היא אחד הכלים החזקים ביותר שיש לנו.
חשוב על זה כמו על משחק וידאו – אתה לא יכול לשלוט במה שקורה במשחק, אבל אתה יכול לשלוט בתגובות של הדמות שלך. ככל שאתה משחק יותר, כך אתה נעשה טוב יותר בבחירת התגובות הנכונות.
נסה את זה: בפעם הבאה שמשהו מכעיס אותך, קח נשימה עמוקה וספור עד עשר לפני שאתה מגיב. זה נותן למוח שלך זמן לעבור ממצב של "לחימה או בריחה" למצב של חשיבה רציונלית.
להיות אותנטי: איך להפסיק לשחק תפקידים
גילי מדגישה את חשיבות האותנטיות בחיינו. במקום לנסות להיות מישהו אחר או לענות על ציפיות של אחרים, עלינו לשאוף להיות נאמנים לעצמנו. זה כולל הבנה של הרצונות, התשוקות והחלומות האמיתיים שלנו.
להיות אותנטי זה כמו ללבוש בגדים שבאמת מתאימים לך, במקום ללבוש תחפושת. זה יכול להיות מפחיד בהתחלה – מה אם אנשים לא יאהבו את ה"אני" האמיתי? אבל האמת היא שאנשים מגיבים הרבה יותר טוב לאותנטיות מאשר לזיוף.
נסה את זה: בחר יום אחד שבו אתה מחליט להיות לגמרי אותנטי. אמור מה שאתה באמת חושב (בנימוס, כמובן), לבש מה שאתה באמת אוהב, עשה דברים שאתה באמת נהנה מהם. שים לב איך אתה מרגיש בסוף היום.
לפתח חמלה עצמית: איך להפוך להיות החבר הכי טוב של עצמך
חמלה עצמית היא מרכיב קריטי באהבה עצמית. גילי מדגישה שעלינו להיות עדינים עם עצמנו, במיוחד כשאנחנו טועים או נכשלים. זה כמו להיות החבר הכי טוב של עצמך – אתה לא היית שופט חבר בחומרה על טעות, נכון?
מחקרים מראים שאנשים עם רמות גבוהות של חמלה עצמית חווים פחות חרדה ודיכאון, ויותר אושר ושביעות רצון מהחיים. זה לא אומר שאתה לא יכול לשאוף לשיפור, אלא שאתה עושה זאת מתוך מקום של קבלה ואהבה, לא מתוך ביקורת עצמית.
נסה את זה: בפעם הבאה שאתה עושה טעות, דמיין מה היית אומר לחבר טוב שעשה את אותה טעות. עכשיו, אמור את אותם הדברים לעצמך.
להתמודד עם פחדים: איך להפוך את הפחד למנוע צמיחה
פחד הוא חלק טבעי מהחיים, אבל הוא לא צריך לשלוט בנו. גילי מזכירה לנו שרוב הפחדים שלנו מבוססים על שקרים שהפנמנו. ההתמודדות עם פחדים היא חלק חשוב במסע לאהבה עצמית.
חשוב על פחד כמו על אזעקה במכונית – לפעמים היא מתריעה על סכנה אמיתית, אבל לפעמים היא פשוט רגישה מדי. המטרה היא לא להשתיק את האזעקה לגמרי, אלא ללמוד להבחין בין אזעקות שווא לאזהרות אמיתיות.
נסה את זה: כתוב רשימה של הפחדים שלך. ליד כל פחד, כתוב "עובדה" או "דעה". רוב הפחדים שלנו הם דעות, לא עובדות. זה יכול לעזור לך לראות את הפחדים שלך בפרספקטיבה.
לטפח הכרת תודה: איך הכי לאהוב את עצמך ואיך להפוך את החיים לחגיגה יומית
הכרת תודה היא כלי עוצמתי בארגז הכלים של אהבה עצמית. גילי ממליצה להתחיל כל יום ב-5 דקות של התמקדות בטוב ובהכרת תודה. זה כמו לפתוח את הווילונות בבוקר ולתת לאור להיכנס – אתה מאיר את היום שלך באור חיובי.
מחקרים מראים שהכרת תודה יכולה לשפר את מצב הרוח, לחזק מערכות יחסים, ואפילו לשפר את הבריאות הפיזית. זה לא אומר להתעלם מהקשיים, אלא לשים לב גם לדברים הטובים, גם אם הם קטנים.
נסה את זה: התחל יומן הכרת תודה. בכל יום, כתוב 3 דברים שאתה מודה עליהם. הם יכולים להיות גדולים ("אני מודה על המשפחה שלי") או קטנים ("אני מודה על הקפה הטעים שהיה לי הבוקר").
לפתח אמונה: איך לסמוך על התהליך
אמונה היא מרכיב חשוב באהבה עצמית. גילי מדברת על האמונה שכל מה שקורה, טוב או רע, הוא לטובת ההתפתחות והצמיחה שלנו. זה לא אומר שכל דבר הוא נעים, אלא שיש משמעות ותכלית לכל חוויה.
זה כמו לקרוא ספר – לפעמים אתה נתקל בפרקים קשים, אבל אתה סומך על הסופר שהכל יתחבר בסוף. כך גם בחיים, אנחנו יכולים לסמוך על התהליך, גם אם אנחנו לא תמיד מבינים אותו.
נסה את זה: בפעם הבאה שאתה נתקל באתגר, שאל את עצמך "מה אני יכול ללמוד מזה?". זה יכול לעזור לך לראות אתגרים כהזדמנויות לצמיחה במקום כמכשולים.
לטפח קשרים בריאים: איך להקיף את עצמך באהבה
אהבה עצמית לא קורית בוואקום. הסביבה והאנשים סביבנו משפיעים מאוד על היכולת שלנו לאהוב את עצמנו. גילי מדגישה את החשיבות של להקיף את עצמנו באנשים תומכים ומעודדים.
חשוב על זה כמו על גינה – אתה רוצה לשתול פרחים יפים (אנשים חיוביים ותומכים) ולעקור עשבים שוטים (אנשים שליליים ורעילים). זה לא תמיד קל, אבל זה הכרחי לצמיחה שלך.
נסה את זה: עשה רשימה של האנשים שאתה מבלה איתם הכי הרבה זמן. ליד כל שם, כתוב איך אתה מרגיש אחרי שאתה מבלה איתם. זה יכול לעזור לך לזהות אילו קשרים כדאי לטפח ואילו אולי כדאי להגביל.
לפתח מטרה ומשמעות: איך להפוך את החיים למסע עם כיוון
אהבה עצמית קשורה גם למציאת מטרה ומשמעות בחיים. גילי מדברת על החשיבות של להיות בעל ערך ולתרום לעולם. זה לא חייב להיות משהו גרנדיוזי – גם מעשים קטנים של חסד יכולים להעניק תחושת משמעות.
חשוב על זה כמו על מסע – כשיש לך יעד, הדרך נעשית יותר מעניינת ומשמעותית. אתה לא סתם הולך, אתה הולך לקראת משהו.
נסה את זה: חשוב על מה שאתה טוב בו ומה שאתה אוהב לעשות. איך אתה יכול להשתמש בזה כדי לעזור לאחרים או לתרום לעולם? זה יכול להיות משהו קטן, כמו לעזור לשכן או להתנדב פעם בחודש.
סיכום: המסע לאהבה עצמית, איך הכי לאהוב את עצמך
אהבה עצמית היא מסע, לא יעד. זה תהליך מתמשך של למידה, צמיחה והתפתחות. כפי שגילי אומרת, "אתה לא זוכה בחיים בגלל שהגעת ליעד מסוים, אלא בגלל שאתה אוהב את הדרך ואת התהליך".
זכור, אין דרך "נכונה" אחת לאהוב את עצמך. מה שעובד עבור אדם אחד לא בהכרח יעבוד עבורך. העיקר הוא להיות סבלני וחומל כלפי עצמך בדרך.
כמו שאומרים, Rome wasn't built in a day, וגם אהבה עצמית לא נבנית ביום אחד. אבל עם כל צעד קטן, אתה מתקרב יותר ויותר לגרסה הטובה ביותר של עצמך.
אז קדימה, צא למסע הזה. גלה את עצמך מחדש, אהוב את מי שאתה, וראה איך החיים שלך משתנים לטובה. כי בסופו של דבר, כשאתה אוהב את עצמך באמת, אתה מסוגל לאהוב אחרים ואת החיים בצורה עמוקה ומשמעותית יותר.
ואל תשכח – אתה כבר מושלם בדיוק כמו שאתה. האהבה העצמית רק עוזרת לך לראות את זה בעצמך.
קריאה נוספת: איך הכי לאהוב את עצמך
- Self-Compassion: The Proven Power of Being Kind to Yourself – אתר של ד"ר קריסטין נף, מומחית מובילה בתחום החמלה העצמית.
- The Five Love Languages – גלה את שפת האהבה שלך ולמד איך להשתמש בה גם עם עצמך.
- Mindful Self-Compassion Workbook – ספר עבודה מעשי לפיתוח חמלה עצמית.
- TED Talk: The Power of Vulnerability – הרצאה מעוררת השראה של ברנה בראון על פגיעות ואותנטיות.
- Headspace – אפליקציה פופולרית למדיטציה ומיינדפולנס, כולל תרגילים לאהבה עצמית.
- Psychology Today: Self-Love – מאגר מאמרים מקצועיים בנושא אהבה עצמית.
- Tiny Buddha: Self-Love – אתר עם מאמרים ותובנות על אהבה עצמית וצמיחה אישית.
- The Self-Love Workbook – ספר עבודה מלא בתרגילים ופעילויות לטיפוח אהבה עצמית.
- jewish-motivation – אתר מוטיבציה יהודית.
משאבים אלו יכולים לספק לך כלים נוספים ותובנות עמוקות יותר בנושא האהבה העצמית. זכור, המסע לאהבה עצמית הוא תהליך מתמשך, וכל צעד קטן הוא התקדמות משמעותית.