איך להיות מאושר?פרק # 60

איך להיות מאושרהמדריך
היו ימים שעוד לפני שהייתי קמה
היו יורדות לי דמעות.
כמויות העצב והכאב
כמעט הטביעו אותי בתוך עצמי.
אושר היה רגעי וחמקמק
עד שהחלטתי שאני תופסת אותו
בשתי ידיים ולא משחררת.
זה לא אומר שאני שמחה כל הזמן
גם לא שיש לי מחשבות טובות כל היום
גם וודאות אין לי ופעמים אני כואבת ועצובה
אבל הפסקתי לאכול לעצמי ת׳ראש.
הבנתי שאני הבעלים הבלעדיים של האושר שלי.
ככה גם כתבתי את הדרך אל האושר:


צעד ראשון – קחו על זה אחריות.


הילדים לא יהפכו אתכם למאושרים,
בני הזוג לא אחראיים על האושר שלכם,
גם הבית /הרכב השווה לא ייגרמו לכם לאושר.
אף אחד ושום דבר.
זה רק את! זה רק אתה!
והצעד הראשון זה לקחת אחריות.
כלומר – אין אשמים!
הדרך הבטוחה לאושר היא לפני כל
לשנות את הסיפור שלך.
זה לא סתם ששואלים: מה הסיפור שלך?
הסיפור זה המנגינה של החיים שלך.
תעצרו רגע – מה את/ה מספרים לעצמכם?
החיים קשים או יפים?
זה סיפור שמח?
קומדיה רומנטית או טרגדיה בהמשכים?
כדי לשנות את הסיפור חייבים לשנות את הדיאלוג הפנימי.
קבלו טיפ- בחיים שלכם אל תגידו משפטים כמו:
אני לא יכול/ה! או אין לי כוח!
(ברגע שאמרתם את זה – גמרתם את הכוח שלכם).
תשנו את זה ל- אני יכול, אני אצליח, הכל עובד לטובתי!
ותראו קסמים.
החיים הם המסע ולא בהכרח היעד.
הרבה אנשים מעכבים את את האושר שלהם עד ש…
עד שיהיה לי כסף / עד שהילדים יגדלו / עד שאמצא אהבה / עד ש…
לא!
יש רק את הרגע הזה וברגע הזה אני נהנת,
גם אם לא הגעתי ליעד.
תחגגו תוך כדי.
למה?
כי חכמה היא סבלנות.
תנו לדברים להתפתח, אל תמהרו, אל תאיצו תהליכים, דברים לוקחים זמן ורק עם הזמן יתברר שזה מה שאמור להיות. גם פרי שתקטפו לפני הזמן ייצא מר, כי מיהרתם.
אדם שנכשל, עשה טעות.. (כולנו!)
אם הוא לא חכם –
הוא מתייאש.
אם הוא חכם –
הוא שב לנקודת המוצא ומתחיל שוב.

גילי מן וולנר - איך להיות מאושר?

תקציר: איך להיות מאושר

הפרק עוסק בשאלה "איך להיות מאושר?", ומציע מספר נקודות מרכזיות:

1. **אחריות אישית**: האושר הוא תוצאה של לקיחת אחריות על החיים והרגשות שלנו. אף אחד אחר לא יכול לגרום לנו להיות מאושרים.

2. **שינוי סיפור חיים**: חשוב לאתגר ולשנות את הסיפור שאנחנו מספרים לעצמנו על החיים שלנו, ולהשתמש בשפה חיובית.

3. **הנאה מהדרך**: כדאי ללמוד להנות מהמסע ולא רק מהיעד, ולא לדחות את האושר עד שנגיע לאיזשהו מטרה.

4. **סבלנות ואמונה**: דברים טובים לוקחים זמן, ויש צורך באמונה וסבלנות כדי לראות את הישועה ואת התהליך המלא.

5. **סליחה ושחרור כעסים**: חשוב לשחרר כעסים ולסלוח לאחרים כדי לקבל סליחה ואהבה בחזרה.

6. **מחשבות חיוביות**: לשנות את המחשבות שלנו על מנת לשנות את הרגשות והמציאות שלנו.

הפרק מסתיים בעצה פרקטית לכתיבת רשימה שתעזור לזהות את הפעולות והמצבים שהביאו לאושר בעבר ולהשתמש בהן כדי לשחזר את האושר בהווה.


איך להיות מאושר: המדריך המקיף מאת גילי מן וולנר

החיים הם מסע, ובכל מסע יש אתגרים, תחנות ביניים, רגעי שמחה ועצב. כולנו מחפשים את הדרך לאושר האמיתי והמתמשך. בפרק 60 של הפודקאסט "האמת כואבת", דיברתי על מהות האושר וכיצד ניתן להשיג אותו בחיי היום-יום. במדריך זה, אחלוק איתכם את התובנות והכלים שדיברתי עליהם בפרק, ואוסיף טיפים מעשיים נוספים כדי לעזור לכם למצוא את הדרך לאושר.

לקיחת אחריות על האושר שלך

נשאלתי השבוע בעקבות הפרק הקודם כמה פעמים את השאלה שאם אני מתמצתת אותה למשפט אחד זה נאמר: מה אני יכולה לעשות כדי להיות מאושרת? דבר ראשון, לפני הכל, אנחנו חוזרים על הקונספט הזה, אבל נחזור עליו שוב – אתם הבעלים של האושר שלכם.

קודם כל זה לקחת אחריות. לא הילדים שלך יהפכו אותך למאושר, לא בני הזוג שלך יהפכו אותך למאושרת, אף אחד בסביבה שלך. גם לא הבית הגדול, גם אם הוא עם בריכה, זה לא יגרום לך להיות מאושר. אף אחד ושום דבר – זה רק אתה ורק אתה. הצד הראשון זה לקחת אחריות ולהביא אושר ללב שלך ולהבין שכסף, רכוש, ואנשים לא יגרמו לך להרגיש מאושר. זה מתחיל רק בלקיחת אחריות לרוגע ולשלווה שבלב שלך.

החשיבות של הסיפור האישי

איך עושים את זה נכון? הדבר הראשון שצריך לשים לב אליו זה הסיפור שלנו, וגם על זה דיברנו מיליון פעם. מה הסיפור שלך? לא סתם אומרים לבן אדם, מה הסיפור שלך? זה לא סתם, הנה בתור אחת שמתעסקת ברשתות חברתיות, זה לא סתם שיש סטורי ברשתות חברתיות. בדיוק כל אחד מספר את הסיפור שלו, אז מה הסיפור שלך?

הדרך הבטוחה לאושר היא קודם כול לשנות את הסיפור שלך, אפילו לאתגר את הסיפור שלך, לשבור את הסיפור שלך. הסיפור שלך זה למעשה כמו הדבק שמדביק את כל האמונות שלך ויוצר איזה שהוא סיפור, איזו שהיא מנגינה על החיים שלך, על עצמך, על אנשים, על מערכות יחסים. יש לך כל מיני אמונות ואנשים חייבים לאתגר ולהטיל ספק בסיפור שהם מספרים לעצמם.

שינוי הדיאלוג הפנימי

קודם כל לשנות את השפה שלך. איך אתה מדבר לעצמך? מה אתה מספר לעצמך? החיים קשים, החיים יפים, החיים מחייכים, החיים עלובים. אני תמיד נכשלת או שתמיד אני מוצאת את דרך המלך. איזה סיפורים אני מספרת לעצמי על החיים שלי? האם זה סיפור שמח, קומדיה רומנטית, או טרגדיה בהמשכים?

כל אחד כותב את התסריט שלו. לשנות את התסריט זה לשנות את הדיאלוג הפנימי, וזה להגיד לעצמי כל הזמן: אני יכולה, אני אצליח. אם זה קרה, זה כבר קרה לטובתי. כל הזמן לעודד את עצמי. זה כמו להחזיק להקת שירי עידוד בתוך הבטן שלך או בתוך הלב שלך, ולהרים, להרים, להרים. זה מביא אותי לסעיף הנוסף: לדעת ליהנות מהמסע ולא רק מהיעד.

הנאה מהמסע ולא מהיעד בלבד

הרבה מאיתנו דוחים את האושר שלנו עד ש… עד שנשלים את התואר, עד שנרזה, עד שנמצא את אהבת חיינו, עד שנמצא עבודה טובה. למה? יש לנו רק את הרגע הזה, וברגע הזה אני נהנית. גם אם לא הגעתי ליעד. אני בן אדם של הישגים, ואני כן מלמדת אנשים להגיע להישגים, אבל אני גם מלמדת אנשים וגם את עצמי לחגוג כל הזמן, כי החיים הם מסע ועוד מסע ועוד מסע.

להישאר בתמימות ואמונה

גם מילה לכל אלה שהלכו ונפלו בתמימותם – אל תדאגו, כי בוודאות זו הישועה שלכם. זו לא נפילה, זו הישועה. צריך להחזיק באמונה חזקה כדי לראות את הישועה. הרבה אנשים נופלים במקום הזה כי היו תמימים וניצלו אותם. אל תישארו בתמימות שלכם ותחזקו את האמונה שיש משבר.

גם אם נשברתי ואיבדתי הכל, אנחנו לא יודעים כמה זמן נדרש, אבל הישועה והנס בדרך. עדיף להישאר תמימים. אחת ההגדרות לחוכמה היא סבלנות. חוכמה זה סבלנות, זה לתת לדברים להתפתח, לא למהר ולא להאיץ תהליכים. דברים טובים לוקחים זמן.

דברים טובים לוקחים זמן

למה דברים טובים לא יכולים לקרות מיד אם זה לטובה? אם זה טוב אז שיקרה עכשיו למה לא עכשיו? אבל העובדה היא שצריך לעבור דרך מסוימת. דברים לוקחים זמן ורק עם הזמן מתברר שזה מה שאמור להיות. אם אתה ממהר, אתה לפעמים אפילו הורס את הדברים הטובים.

קחי את הדוגמה של אפייה – כל שף יגיד לך שאם את ממהרת, את הורסת את זה. קחי פרי שצומח על העץ – אם תכתפי אותו מוקדם מדי, יש סיכוי שיהיה מר כי הוא לא השלים את תהליך הצמיחה שלו. ככה גם אנחנו. אז קבלו קצת חוכמה ותסתכלו על הטווח הארוך, לא רק על הסיפוקים המיידיים, וגם תחגגו תוך כדי המסע, גם אם זה לא בדיוק השיא שביקשתם להגיע אליו.

שינוי דרך החשיבה

אנשים מבזבזים חיים שלמים בלי להבין שאפשר לשנות את דרך החשיבה שלהם, את המחשבות שלהם. זה אפשרי. זה כמו להרכיב פלייליסט חדש או לשים פילטר אחר על החיים. זה לגרום למוח שלי לעבוד בשבילי, וזה אפשרי אם אני משנה את המחשבות שלי. זה ישנה את הרגש שלי ואז כל המציאות שלי תשתנה.

האם יהיו לי מחשבות חיוביות כל היום? לא. האם תהיה לי וודאות של 100%? גם לא. אבל האם אתם יכולים להפסיק להתעלל בעצמכם? כן. גם אם החיים לא עובדים כמו שאני רוצה, אז מה? אז מה אם אני יכולה לשחזר את זה שוב ושוב?

התמודדות עם כישלונות

אדם שנכשל ועושה טעות – כולנו נכשלים, כולנו עושים טעויות. אם הוא לא חכם, הוא מתייאש. אם הוא חכם, הוא שב לנקודת המוצא שלו. טעיתי? זה לא הלך. הוא מנסה אחרת. המושג "לחזור בתשובה" זה לחזור לנקודת המוצא ולשנות דברים. לא צריך להתייאש. רוב האנשים שהצליחו בעולם בתחומים שונים הצליחו לא רק בגלל שהם היו חכמים יותר מאחרים או מוצלחים יותר – הם פשוט היו עקביים.

אל תתייאשו. מי שלא נופל בדרך לא יכול לחזור, אבל תיקחו אפילו את המצאת החשמל – מדברים על איזה 20,000 ניסיונות שהוא עשה. אם הוא היה מתייאש אם הוא היה נופל – לא היה לנו חשמל עכשיו. זה נכון לגבי כל ההמצאות בעולם. כל אדם צריך לדעת שאם הוא נתקל בקושי – בוודאות יש את הפתרון. הכול תלוי בזה שלא תתייאש, שתפעל, שתזוז, שתעשה פעולות.

כוח המילים והמחשבות

כשאדם אומר "אין לי כוח", באותו הרגע הוא גומר את הכוח שלו. לכן המילים והמחשבות צריכות להיות בסגנון של "יש לי כוח ואני אצליח". זה לא משנה באיזה סיבוב אתה בחיים, איזה קושי אתה נתקל בו, או אם אתה עומד מול דילמה שנראה לך שאתה לא תצליח לצאת ממנה.

אל תגידו "אני לא יכול". וגם אל תגידו את המשפט הזה. אל תגידו "למה", כי יש בורא לעולם ובורא עולם עומד איתך ואומר לך: "אם אני איתך, אז אתה יכול הכל, ואם הבאתי לך את הקושי הזה, אז אתה יכול לצלוח את זה." זאת אומרת, זה להגדיר לעצמי ולהכריח את עצמי, ולהגיד לעצמי: אין יותר בלקסיקון שלי, גם הפנימי וגם החיצוני, את המילים "אין לי כוח".

כוח הפנימיות

בעיקר בפנימי, כי בסופו של דבר הכל בפנים, אין כלום בחוץ. זה בהנחה שאנשים כן עשו את העבודה. רוב האנשים אומרים "אין לי כוח" במהלך 24 שעות. תראי כמה את וגם אחרים אומרים "אין לי כוח". גם אני נופלת בזה כל הזמן. אבל כשאני אומרת "אין לי כוח", אני מיד אומרת לעצמי "יש לי מלא כוח". כי המילים שאני משתמשת בהן כלפי

עצמי משפיעות עלי.

הכוח שבאמונה

לפני 3 שנים הייתה פה קורונה, אנשים לא יצאו מהבית ופחדו ליצור קשר פיזי. רק לפני 8 חודשים רצחו 1400 אנשים וזה נראה כאילו זה היה לפני שנים. אנחנו חיים במציאות מהירה שאין בה ביטחון בכלום. אין לך מושג מה יקרה מחר. יש לך רק את האמונה שלך בבורא עולם.

זה נקרא חבלי משיח. חבלי משיח הם התקופה שבה אנו חווים שינויים חדים ואין יציבות בעולם. בורא עולם אומר לנו שנגמר הזמן ואין לחכות למשיח. חבלי משיח זו תקופה שבה ההבנה שאין ודאות מתעצמת והכול רץ מהר. הדבר היחיד שעלינו להישען עליו הוא האמונה שלנו, ולא על שום דבר פיזי.

האחריות על החיים

אין לך מושג מה יקרה, אתה חייב להבין וכולנו חייבים להבין שנגמר הזמן וזה לא הזמן שאנחנו מכירים. בשמיים יש הכל חוץ משעון. זה חוזר אלינו לאחריות שלנו על החיים שלנו.

דוגמה אישית

ראית פעם בן אדם שהכל הולך לו בחיים ואחד שלא הולך לו כלום? בטוח ראית. יש את זו שהתחתנה, יש לה ילדים, דירה ופרנסה טובה, והכל זורם לה. ויש אחת שאצלה הכל שחור ואפלה.

היא מוציאה את הנשמה על כולם, ועד שהיא מתחתנת, ונניח שמצאה מהיום הראשון שיש פיצוצים וכאסח. היא גרה בדירה שכורה במקום זוועתי, בקושי מצליחה לשלם את שכר הדירה, כל הזמן מפטרים אותה מהעבודה והיא עוברת מעבודה לעבודה.

למה מזל עקום?

השאלה היא למה הבורא נותן לאחד חיים קלים ולשני חיים קשים? איך מתקבלת ההחלטה הזו? הגמרא אומרת שכל מי שמעביר על מידותיו, מעבירים לו את פשעיו. כלומר, כפי שאדם מודד ושופט אחרים, כך גם מודדים ושופטים אותו. הבעל שם טוב מסביר שבורא עולם מוציא את ההקלטה של איך ששפטת את חברך או חברתך, ולפי ההקלטה הזו הוא שופט אותך.

הקלטות שמיימיות

נגיד, אם את בפקק תנועה וזה מעצבן כי מישהו נדחף, את יכולה לא לתת לו להיכנס – זו מידת הדין. אבל כאשר תפני לבורא עולם ותגידי שזה לא צודק ולא פייר שאת עומדת פה רבע שעה והחצוף הזה נדחף, את צודקת ברמה של שמיים. בפעם הבאה שתפני אליו ותבקשי משהו לפנים משורת הדין, זכרי איך שפטת אחרים.

הוא יגיד לך "אוקיי, סבבה, אבל חכי רגע, יש עוד לפנייך". אנחנו מבינות שיש כאן הרבה כאב, ואנחנו מבינות שאנחנו חווים את הכאב. אפשר לקחת את זה גם לעולם הגירושים. אני עובדת לא מעט עם אנשים גרושים ויש שם המון כעס והמון כאב.

הצורך לסלוח

אבל תביני, נשמה, אם לא תסלחי, כמה שזה קשה, לא תהיה לך סליחה למעלה. אם את לא תוותרי, לא יוותרו לך על דברים למעלה. לכן ההבנה הפשוטה שלנו צריכה להיות שכל האירוע שהתכנסנו אליו פה זה איזשהו משחק. מעבר למשחק, כשאנחנו מבינים שהבורא כאן נעלם – זו לשון "עלם".

כוחות יצירה

מעבר לזה, אנחנו מבינים שיש לנו את הכוחות ליצור – המחשבות שלנו, הרגשות שלנו, המעשים שלנו. אני חייבת להבין שכל הפנימיות שלי מתרגמת בחוץ. אני יכולה לדגמן סבלנות, סבלנות, אבל בפנים אני בוערת ושופטת ומבקרת. נשמה, זה מה שאני אקבל בחיים – ישפטו אותי, יבקרו אותי, ירדו עליי.

הבנה עמוקה יותר

הוא נופל וקם, כי הוא לא מתייבש וגם כי הוא לא מתייאש. אנחנו צריכים להבין שאין יאוש בעולם. מי שנופל לייאוש – לבי איתכם, כי גם לפעמים אנחנו נופלים לשם. זה קריטי כמה זמן אתם תהיו שם? הדרך לאושר היא להשיג אותו על ידי אני עצמי ואנוכי. זה לא יכול להיות תלוי בשום דבר חיצוני.

היכולת להתמקד

כששלחו לך אירוע פחות טוב או מישהו חסר רגישות, או כששפטת, ראית או ביקרת מישהו – תתרכזי, כי בסוף אנחנו כמו סוג של מגנט. אם אני נמצאת במצב נפשי מסוים, הוא יהדהד איתו שוב ושוב ושוב.

הדרך לאושר

יש ציטוט חמוד שפגשתי השבוע, לא זוכרת אפילו איפה, אבל הוא היה מאוד חמוד. אני אגיד אותו: "אני מקווה שתמצאי מישהו שידבר בשפה שלך כדי שלא תצטרכי לבזבז את החיים שלך בשביל לתרגם את הנשמה שלך." זה עמוק.

התמקדות באושר

שקלטתי שהיא יורדת קצת באנרגיה שלה והבעה שלה זה שהיא שותה. היא שותה ומתבאסת על עצמה שזה לופ בלתי נגמר והיא שופטת את עצמה. אמרתי לה: "תקשיבי, בואי נעשה משהו. אנשים מתגעגעים לאושר כי חסר להם משהו בחיים. כל אחד מאיתנו חווה קצת אושר.

אז אמרתי לה: "קחי דף ונעשה את זה פשוט. במרכז הדף תמתחי קו. בצד אחד נכתוב מה עושה אותך מאושרת. איך את זוכרת את הימים שהיית מאושרת?"

השוואה בין מצבים

היא כתבה: הייתי קמה בשבע בבוקר, עושה מדיטציה על הבוקר, נפגשת עם הקואצ'ר פעם בשבוע ולא פעם בחודש, נפגשת עם חברים. בצד השני אמרתי לה: "אוקיי, בואי תרשמי את מה שקורה לך עכשיו." היא קמה מאוחר, מפספסת פרויקטים, סובלת מכאבי ראש וכבר שלחו אותה לבדיקות של הכבד. אמרתי לה: "תסתכלי, יש צד ימין ויש צד שמאל. זה עניין של בחירה. אם את בוחרת לחיות כמו שכתבת בצד שמאל, את יכולה לשחזר את המקום שבו חווית את האושר."

המלצות לסיום

זה הטיפ שיש לי לכם היום. קחו דף, תחצו אותו בחצי, תעשו קו, ותכתבו בצד אחד את כל הדברים שקרו – איך התנהגתם, איך פעלתם, מה היה שם, איזה משימות היו – כשאתם מאושרים. לעומת מה שקורה כשאתם לא מאושרים. תבחרו נכון. זה עובד.

סיכום

ניקח את נינה, אנחנו אוהבות את נינט והשיר שלה. תזכרו שבסוף יש מישהו ששומר עלינו. זו הבטחה חזקה שבן אדם יכול להסתובב איתה בלב – הביטחון והאמונה שיש מישהו למעלה ששומר ומקשיב לנו. כי הרי בסופו של דבר מה בן אדם צריך? לא להרגיש לבד.

אתם לא לבד. הכל יכול לקרות. הכל פתוח. נפרדת בסוף לא נשארת, אבל תמיד יש מישהו ששומר.

שיהיה יום טוב!

מקורות והפניות חיצוניות:

כיצד לפתח סבלנות

מאמר על החשיבות של מודעות עצמית

שיטות לתרגול הכרת תודה

מהי אמונה ואיך היא משפיעה על חיינו

איך להתמודד עם כישלונות

כוח המילים והמחשבות

שיטות לשינוי דיאלוג פנימי

הדרך לאושר באמצעות קבלת אחריות

איך להנות מהמסע ולא רק מהיעד

איך להתמודד עם לחץ וחרדה